A better you, a better dog, a better day!

Om oss

Träna din hund, jaga och konferera hos oss på Långtora!

På Långtora Hund & Sport får du chansen att gå från teori till praktik och arbeta tillsammans med  din Hund. Vi erbjuder både lärarledda kurser och träningstillfällen på egen hand, allt anpassat efter dina önskemål och förutsättningar.

Våra marker
Vi förfogar över 1.670 ha sammanhängande och välarronderad mark. Största delen är åkermark med insprängda skogspartier. Sådden är så långt det är möjligt anpassad för träning av fågelhundar och genom ett bra samarbete med de som odlar marken kan vi behålla stubb långt in i oktober. Minst 500ha är vall och står kvar orörd efter plöjning. En av våra specialitéer är att stå värd för jaktprov. Att markerna passar utmärkt även för större arrangemang hade vi glädjen att visa redan under Riksprovet för Vorstehhundar som hölls här redan 2006. Under säsongen kan jakt på fågel samt småvilt bokas av enskilda jägare eller sällskap. Under 2011 investerade vi i en inhägnad på 33 ha vilket har givit oss unika möjligheter att erbjuda dig träning året om.

Vår konferensanläggning är ytterligare utbyggd och vi kan nu erbjuda upp till 50 bäddar. Kom till oss på konferens eller nöj dig med att övernatta och utnyttja bar, kök, dusch & bastu! Har du inte tid själv går det utmärkt att lämna din hund hos oss så tränar vi den åt dig. Vi har nybyggda och rymliga rastgårdar med möjlighet för hunden att själv välja om den vill vara ute eller inne.

Långtora familjen hälsar
”Varmt välkommen till oss. Vi försöker göra allt för att du skall bli nöjd”